Img: /images/ibby-logo-nederland-01.jpg
06 02 2014

Annie M.G. Schmidt lezing 2014

 

Gideon Samson houdt Annie M.G. Schmidt-lezing 2014


Op woensdag 21 mei houdt Gideon Samson om 20.00 uur in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de vijftiende Annie M.G. Schmidt-lezing.


De titel van zijn lezing wordt later bekend gemaakt.

Samson (Den Haag, 1985) is een van de talentvolste kinderboekenschrijvers van dit moment. Hij debuteerde in 2007 met Niks zeggen! Voor zijn roman Ziek (2009) kreeg hij op vijfentwintigjarige leeftijd een Zilveren Griffel, waarmee hij de jongste winnaar van deze belangrijke prijs ooit is. Zijn laatste roman, Zwarte zwaan (2012), werd eveneens bekroond met een Zilveren Griffel.

De Annie M.G. Schmidt-lezingen zijn een begrip in de wereld van de kinder- en jeugdliteratuur. Veel bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben in de afgelopen jaren de lezingen verzorgd, onder wie Paul Biegel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Marita de Sterck en Edward van de Vendel.

De Annie M.G. Schmidt-lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting IBBY-Nederland, onder meer uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd, waarin de lezing traditioneel gepubliceerd wordt. De veertiende Annie M.G. Schmidt-lezing, in 2013 uitgesproken door Ted van Lieshout, dreigde de laatste te zijn, maar dankzij het Kinderboekenmuseum kan deze traditie worden voortgezet.

 
 
 
 
 
 

< Nieuws overzicht